Fiecare beneficiu medical sau progres științific (cum este spre exemplu cel oferit de vaccinuri) obținut prin utilizarea țesutului fetal provenit din avorturi desensibilizează beneficiarii, oamenii de știință și medicii față de actul malefic inițial care a produs aceste celule. Țesuturile fetale utilizate în laboratoare sunt reduse la simple celule umane, iar ființele umane ale căror vieți au fost luate pentru a furniza aceste celule devin irelevante și, cu timpul, sunt uitate.
Cea mai mare îngrijorare este că desensibilizarea duce, în cele din urmă, la scandalosul efect de validare eronată a avorturilor elective pentru un bine mai mare. Fără un filtru etic, oricare făt ar putea deveni, ca și liniile celulare de țesut fetal, simple celule, cultivate în uter pentru explorare științifică.
Toți oamenii de bună conștiință au responsabilitatea de a-și exprima opoziția față de utilizarea țesutului fetal provenit din avorturi elective, pentru a promova dezvoltarea de alternative la acest act, pentru a afirma valoarea intrinsecă a vieții umane.
(Cu ușoare modificări pentru fluența comunicării, ideile de mai sus provin din amplul studiu pe care îl recomandăm)
Ne referim, așa după cum ați înțeles probabil, la „miraculoasele” vaccinuri anti-Covid.
Vaccinul Janssen Pharma / Johnson & Johnson (JNJ-78436735) a folosit linia celulară PER.C6 în fabricare, în faza de design și dezvoltare, precum și în faza de producție. Vaccinurile Moderna (mRNA-1273) și Pfizer/BioNTech (BNT162b1/BNT162b2) au folosit linia celulară HEK293 în faza de testare a eficacității, pentru a verifica dacă celulele din liniile embrionare cărora li se incubase vaccinul exprimă spike și pentru a confirma producția de anticorpi specifici.
Ambele linii celulare precizate sunt derivate din celule embrionare umane obținute din embrioni umani avortați electiv.
„Linia celulară PER.C6 este derivată din celulele retiniene embrionare umane, inițial izolate din țesutul retinian al unui făt în vârstă de 18 săptămâni avortat în 1985 și dezvoltate și pregătite în continuare ca linie celulară prin transfecție cu regiunea E1 definită a tipului 5 de adenovirus urmată de selecție pentru transfectanții cu un fenotip nemuritor. La început, această linie celulară a fost aplicată în principal pentru producerea vectorilor de adenovirus uman pentru utilizare în dezvoltarea vaccinului și terapia genică, iar optimizarea ulterioară face ca PER.C6 să devină o linie celulară gazdă excelentă pentru producția industrială pe scară largă de proteine terapeutice, în special IgG uman.” (gmp-creativebiolabs.com)
Pentru a obține celule embrionare nu pot fi folosiți embrioni din avorturi spontane, pentru că aceștia vor fi contaminați de microorganisme. „(…) pentru a obține celule embrionare pentru cultură, trebuie optat pentru un avort programat, alegând vârsta embrionului și disecându-l cât încă e viu pentru a recolta țesuturile care vor fi plasate în mediul de cultură.” (“Vivisection or Science? An Investigation Into Testing Drugs and Safeguarding Health”, Pietro Croce, Zed Books, 1999, pag.85-86, „…quoted from Dr. Gonzalo Herranz, Professor of Histology and General Embryology at the University of Navarra, Spain)
Pentru lectură suplimentară, „Culturile celulare” de dr. Nicoleta-Monica Fotea.